Два тижні роботи міжвідомчої комісії парку-пам'ятки “Межигір'я”: результати огляду тварин

Два тижні роботи міжвідомчої комісії парку-пам'ятки “Межигір'я”: результати огляду тварин

Зазначимо, що на території державного парку-пам'ятки “Межигір'я” функціонує зоозона, на території якої працює комісія з огляду тварин. Так, комісією за два тижні роботи було оглянуто та зафіксовано наявність тварин та птахів. Зокрема, корови (Сіра Українська, Українська чорно-ряба молочна, Українська червоно-ряба молочна), вівці, кози, карликові кози, муфлони, поні та віслюки африканські. Також екзотичні тварини, серед яких: антилопа канна, лань європейська, сарна європейська, лама південноамериканська.

Крім того, комісією виявлено наступні види птахів: павич звичайний, гуска тасманійська, декоративні півники породи Бентамки та інші. А також африканські страуси та Ему, птахи родини австралійських страусів.

В роботі комісії по виявленню тварин, яка проводить первинний огляд території і виявлення видового та кількісного складу тварин, крім представників спецадміністрації парку-пам’ятки на підставі Меморандуму про співпрацю

з державним парком-пам’яткою також беруть участь представники кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Нагадаємо, що наразі на території парку-пам'ятці “Межигір'я” продовжує роботу міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки “Межигір’я” і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка забезпечує передачу у державне управління арештованих активів (майна), що знаходяться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача після Революції Гідності.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.

Офіційне відкриття державного парку-пам'ятки для відвідувачів незабаром. Слідкуйте за оновленнями на офіційних ресурсах парку-пам'ятки або Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.