Комісія по виявленню тварин розпочала роботу у парку-пам'ятці

Комісія по виявленню тварин розпочала роботу у парку-пам'ятці "Межигір'я"

🦌Сьогодні у державній установі парк-пам'ятці “Межигір'я” розпочала роботу комісія по виявленню тварин.

Спеціалістами комісії було проведено первинний огляд території з метою виявлення видового та кількісного складу диких тварин, які перебувають у вольєрному або напів вільному утриманні на території парку-пам'ятці “Межигір'я”. До роботи комісії залучені: лікар ветеринарної медицини; технічний спеціаліст з ветеринарного сервісу ТОВ “СЕВА САНТЕ-АНІМАЛЬ Україна” Володимир Пономаренко; завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Національного університету біоресурсів і природокористування України Олександр Вальчук; асистент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Національного університету біоресурсів і природокористування України Максим Саліженко.

Науковці пройшли загалом 9,5 км території парку, оглянуто 1 озеро біля оздоровчого комплексу, 2 озера біля центрального будинку парку-пам'ятнику “Межигір'я”. Під час огляду було також зафіксовано 9 самиць пятнистих оленів та 5 самців, понад 200 особин різних порід голубів (дутиші, павиний, турецький голуб та інші).

Інформація щодо результатів роботи комісії буде оновлюватись та публікуватись на офіційних ресурсах державного парку-пам'ятки “Межигір'я”.

Зазначимо, що згідно наукового обґрунтування проєкту створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я”, на території парку-пам’ятки за попередніми оцінками:

✔️36 рідкісних видів тварин, що у складі фауни (ссавці, землеводні, птахи, плазуни)

✔️27 рідкісних тварин, що охороняються на території смарагдової мережі UA0000094 “Київське водосховище” (ссавці, риби, птахи, безхребетні, земноводні)

Нагадуємо, наразі на території парку-пам'ятки “Межигір'я” працює міжвідомча комісія. Перевірка наявності і огляд майна “Межигір’я” є першим етапом процесу передачі в управління державній установі “Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” арештованих активів, які знаходяться на території парку і на які накладений арешт у кримінальному провадженні у справах експрезидента Януковича після Революції Гідності.

📆Офіційне відкриття державного парку-пам’ятки “Межигір'я” заплановане вже цього місяця.