Міжвідомча комісія розпочала огляд майна музеїв парку-пам'ятки “Межигір’я”

Міжвідомча комісія розпочала огляд майна музеїв парку-пам'ятки “Межигір’я”

Міжвідомча комісія, яка працює на території державного парку-памʼятки, після завершення огляду рухомого майна критичної інфраструктури розпочала огляд музеїв, зокрема найвідомішої будівлі паркового комплексу музей “Хонка”. Так, в одному з приміщень комісією було виявлено та зафіксовано понад 1000 предметів посуду.

В наступні дні запланований огляд наступних приміщень й предметів, що знаходяться в інших кімнатах музею.

Як повідомлялось раніше, законні умови для передачі в управління парку-пам’ятці “Межигір’я” активів забезпечено Кабінетом Міністрів України, який своїм розпорядженням №321-р Кабінету Міністрів України підтримав пропозицію Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Згідно з цим документом також має бути проведена передача іншого арештованого майна, а саме: садової техніки, меблів, картин, інтер’єри музеїв тощо.

Наразі міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки “Межигір’я” і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) з 01 травня 2024 року розпочала роботу з огляду рухомого майна, що знаходяться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача після Революції Гідності. Результатом роботи комісії має стати передача арештованих активів, визначених додатком до розпорядження Кабміну, в управління державного парку-пам’ятки.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.