Нацрада психологів України - партнер парку-пам'ятки “Межигір'я”

Нацрада психологів України - партнер парку-пам'ятки “Межигір'я”

Національна рада психологів України та державний парк-пам'ятка “Межигір'я” об'єднують зусилля у сфері реалізації програм ментального здоров’я.

Підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство відбулось у парку-пам'ятці, на території якого згодом за участі провідних психологів будуть проводитись реабілітаційні заходи для діток та дорослих, які психологічно постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну. 

Зокрема, перший вікенд ментального здоров’я від Національної ради психологів України запланований в рамках програми офіційного відкриття державного парку-пам'ятки “Межигір’я”.

Спільний документ про співпрацю і партнерство підписали в.о. директора парку-пам’ятки “Межигір’я” Сергій Юзвенко та голова Національної ради психологів України Марія Петрова. Також були присутні: Райтіс Буллітс, член правління Нацради психологів України, співзасновник БФ “Ангели для України”;  Брукс Ньюмарк, партнер Нацради психологів України, співзасновник “Ангели для України”, колишній міністр громадянського суспільства Великої Британії; Марія Наумова, партнер Нацради психологів України, переможниця Євробачення-2002 (Латвія); Анжело Кічено, представник БФ “Ангели для України” в США та Канаді; Ірина Головатенко, речниця, начальник відділу рекреації та екологічної освіти парку-пам'ятки “Межигір'я”; Мері Савченко, провідний спеціаліст зв'язків з громадськістю та ЗМІ парку-пам'ятки “Межигір'я”; Анастасія Нестеренко, провідний фахівець з рекреації парку-пам'ятки “Межигір'я”.

В рамках зустрічі керівництва державної установи та Нацради психологів України були обговорені кроки щодо реалізації проєктів і програм із залученням міжнародної фінансової допомоги, що сприятиме зміцненню ментального здоров’я українців з найбільш постраждалих від війни регіонів. 

 “Сьогодні майже кожен українець живе у постійному стресі, що негативно впливає на ментальне здоров’я. Співпраця з Нацрадою психологів України - це один з нових напрямків розвитку державного парка-пам’ятки “Межигір'я”, який відтепер може стати не тільки місцем відпочинку, а також відкритим простором для психологічного відновлення для діток і дорослих”, - зазначив Сергій Юзвенко.

Нагадаємо, що наразі на території парку-пам’ятки працює міжвідомча комісія, яка реалізує розпорядження Кабінету Міністрів України.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.

Про офіційне відкриття державного парку-пам'ятки для відвідувачів  буде повідомлено на офіційних ресурсах парку-пам'ятки та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля).

undefined