Підписано перший Меморандум про співпрацю між парком-пам’яткою «Межигір’я» та Ботанічним садом ім. акад. О.В. Фоміна – ННЦ «Інститут біології та медицини»

Підписано перший Меморандум про співпрацю між парком-пам’яткою «Межигір’я» та Ботанічним садом ім. акад. О.В. Фоміна – ННЦ «Інститут біології та медицини»

Сьогодні, 7 травня, була проведена спільна зустріч керівництва державної установи парк-пам’ятка «Межигір’я» та ННЦ «Інститут біології та медицини» на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Результатом стало підписання першого Меморандуму про співпрацю між парком-пам’яткою «Межигір’я» та Ботанічним садом ім. акад. О.В. Фоміна — ННЦ «Інститут біології та медицини».

Церемонія підписання Меморандуму пройшла на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка за участі Сергія Юзвенка, керівника спеціальної адміністрації державної установи парк-памʼятка «Межигір’я», Ірини Головатенко, очільниці комунікаційного і рекреаційного напрямів розвитку парку-памʼятки «Межигір’я» та Олександра Смірнова, в.о. завідувача кафедри біології рослин і Віталія Коломійчука, заступника директора Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна. Крім того, в заході взяла участь Вероніка Угня, провідний фахівець з екологічної освіти парку-памʼятки «Межигір’я».

“Сьогодні ми окреслили першочергові завдання щодо співпраці, в які входить проведення поверхневого огляду рослин на території парку-пам’ятки "Межигір'я" з метою визначення їх стану, виявлення особливо цінних видів рослин, а також визначення потенційних зон для проведення заходів до дня офіційного відкриття. Нагадаю, що туристичний сезон в парку-пам'ятці відбудеться у травні", - пояснив С. Юзвенко.

Підписання Меморандуму сприятиме розвитку освіти, науки та туризму шляхом забезпечення високого рівня теоретичної та практичної співпраці. Спільна діяльність буде здійснюватися у форматі підготовки та проведенні спільних заходів, проєктів і програм, створення спільного інформаційного простору для професійного спілкування провідних фахівців та студентів, аспірантів, наукових співробітників.

Задля налагодження співпраці і досягнення мети Меморандуму учасники зустрічі також проговорили наступні напрями роботи:

- обмін досвідом та знаннями, обмін інформацією про плани діяльності, проєкти і програми;

- створення єдиного інформаційного простору у сферах спільної діяльності, які представляють взаємний інтерес;

- реалізація спільних освітніх проєктів, проведення заходів, впровадження спільних програм;

- підготовка та проведення спільних тренінгів, майстер класів, круглих столів, семінарів, конференцій, екскурсій, виїзних занять тощо;

- організація та проходження навчальної, виробничої та переддипломної практики студентів;

- залучення науково-педагогічних працівників до діючих програм підвищення кваліфікації працівників.

Зауважимо, наразі на території парку-пам'ятки "Межигір'я" працює міжвідомча комісія. Перевірка наявності і огляд майна «Межигір’я» є першим етапом процесу передачі в управління державній установі «Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» арештованих активів.

Офіційне відкриття парку-пам’ятки «Межигір’я» незабаром – у травні цього року.