Щодо роботи музеїв на території парку-пам’ятки “Межигір'я”

Щодо роботи музеїв на території парку-пам’ятки “Межигір'я”

Друзі, наразі проводяться технічні заходи з передачі в управління парку-пам’ятці “Межигір'я” нерухомого майна (будівель), які розташовані на території і знаходяться в сфері управління Фонду державного майна України. Тобто доступ до будівель для відвідувачів тимчасово неможливий.

Йдеться, зокрема про будівлі: музей “Хонка” та музей ретро-автомобілів.

Звертаємо увагу, що командою парку-пам’ятки розроблено три маршрути для прогулянок на території парку-пам’ятки “Межигір’я”. Для зручності користування всі локації додано на Google-maps і кожен може побудувати свій маршрут: https://mezhyhiria.mepr.gov.ua/marshruti-parku-pam-yatki-mezhigir-ya 

Маршрути мають різну дистанцію (від 3 до 8 км) та рівень фізичної навантаженості (тобто є круті й пологі спуски і підйоми). Також маршрутами запропоновано огляд туристичних магнітів та інших цікавих локацій, які надихають відвідувачів своєю неповторністю. Враховано також сезоні локації такі як: Алея сакур, колекція рододендронів, гортензій тощо.

Крім того, в планах розробити декілька інклюзивних маршрутів на виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 р. (Розпорядження КМУ від 14 квітня 2021 р. № 366-р).

Стежте за інформацією на офіційних ресурсах парку-пам'ятки.

Нагадаємо, що державний парк-пам’ятка “Межигір'я” офіційно працює для відвідувачів з 19 липня 2024 року. Вперше за 10 років всі надходження від діяльності парку-пам’ятки “Межигір’я” надходитимуть в державну скарбницю.

#межигіря #паркпамятка #київ #паркпамяткамежигіря #державнемежигіря #межигіря2024 #mezhyhiria #україна