Сьогодні особливий день, коли згадують велику княгиню Ольгу - святу та першу в історії Київської Русі жінку-правительку Держави.

Сьогодні особливий день, коли згадують велику княгиню Ольгу - святу та першу в історії Київської Русі жінку-правительку Держави.

Перші згадки про історичне Межигір'я пов’язані із княгинею Ольгою, бо на території сучасного парку-пам'ятки "Межигір'я" саме вона більше тисячі років тому заснувала монастир, який став одним із найбільших християнських центрів України тих часів і вважався “другою Лаврою”. 

Також важливим для історії Європи є гіпотеза, що саме у Межигірському монастирі було освячено відому кириличну книгу – молитовник Анни Ярославни, відомий як Реймське Євангеліє, на якому присягали французькі королі. Але це вже інша сторінка історичних згадок про Межигір’я.

Зазначимо, що команда державного “Межигір’я” активно працює над розробкою нових туристичних та екскурсійних маршрутів і одним з напрямків, якому приділяється особлива увага є історичний, починаючи з часів Київської Русі і до сучасної Незалежної України. Новою філософією парку-пам’ятка “Межигір’я” є підвищення привабливості туристичного об’єкту як рекреаційного, природоохоронного та освітнього простору.

Про офіційне відкриття парку-пам'ятки "Межигір'я" для відвідувачів буде повідомлено незабаром. Слідкуйте за офіційними сторінками парку-пам'ятки та Міндовкілля.

#історіяМежигіря 

#межигіря #mezhyhiria #київ #україна 

#паркпамяткамежигіря #державнемежигіря #парк