Співпраця державного парку-пам'ятки “Межигір'я” та Академії мистецтв імені Павла Чубинського

Співпраця державного парку-пам'ятки “Межигір'я” та Академії мистецтв імені Павла Чубинського

Спеціальна адміністрація парку-пам'ятки “Межигір'я” на чолі в.о. директора Сергієм Юзвенком провела виїзну зустріч з представниками Академії мистецтв імені Павла Чубинського на чолі з ректором Василем Романчишиним.

Відбулось офіційне підписання Меморандуму про співпрацю та обмін думками щодо можливих спільних заходів.

Василь Романчишин поділився власним досвідом проведення конкурсів молодих виконавців та запропонував з метою розвитку нових можливостей для відпочинку в державному парку-пам'ятку організовувати музичні заходи за участі молодих талантів України. 

Також під час зустрічі йшлося про участь вихованців та оркестру академії в урочистій частині офіційного дня відкриття державного парку-памʼятки. 

Зазначимо, що з метою підвищення ефективності управління та на виконання розпорядження Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, спеціальна адміністрація парку-пам’ятки “Межигір’я” працює над повною передачею майна державній установі, що знаходиться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача після Революції Гідності. 

Як повідомлялось раніше, Міжвідомча комісія, яка працює на території державного парку-памʼятки “Межигірʼя” і реалізує розпорядження Кабінету Міністрів України,  закінчила огляд всіх обʼєктів критичної інфраструктури парку-памʼятки і готується до підписання документів про передачу арештованих активів в управління державній установі. 

Комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки “Межигір’я” і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) з 01 травня 2024 року розпочала роботу з огляду рухомого майна, що знаходяться на території державного парку-пам’ятки. Результатом роботи комісії має стати передача арештованих активів, визначених додатком до розпорядження Кабміну, в управління державного парку-пам’ятки.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.

Про офіційне відкриття державного парку-пам'ятки для відвідувачів, яке заплановано на травень, буде повідомлено на офіційних ресурсах парку-пам'ятки та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля).