Співпраця державного парку-пам'ятки “Межигір'я” та Національного комплексу “Експоцентр України” (ВДНГ).

Співпраця державного парку-пам'ятки “Межигір'я” та Національного комплексу “Експоцентр України” (ВДНГ).

Спеціальна адміністрація парку-пам'ятки “Межигір'я” на чолі в.о. директора Сергієм Юзвенком провела виїзну зустріч з представниками Національного комплексу “Експоцентр України” на чолі з генеральним директором Євгеном Мушкіним.

Зустріч пройшла на території державного парку-пам'ятки, під час якої відбувся обмін думками та обговорено успішний досвід управління ВДНГ командою під керівництвом Євгена Мушкіна.

Зокрема, Євген поділився власним досвідом реформування та розвитку Експоцентру, принципами та підходами управління ВДНГ, ідеями організацій заходів, які відкриють нові можливості для становлення парку-пам'ятки як новітнього взірцевого державної установи.

Зазначимо, що з метою підвищення ефективності управління та на виконання розпорядження Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, спеціальна адміністрація парку-пам’ятки “Межигір’я” працює над впровадженням електронного квитка для відвідувачів. 

Крім того, на умовах повної прозорості та відкритості буде відбуватись співпраця з бізнес-партнерами (закладами харчування, прокатом велосипедів, самокатів тощо). Задля реалізації даних принципів спецадміністрацією державного парку-пам’ятки буде впроваджуватися система авторизованого касового партнера, яка автоматично обліковує доходи та формує загальну звітність бізнесу, який працює на території державної установи.

Наразі на території парку-пам'ятці “Межигір'я” працює міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки “Межигір’я” і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка забезпечує передачу у державне управління арештованих активів (майна), що знаходяться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача після Революції Гідності. 

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.

Офіційне відкриття державного парку-пам’ятки “Межигір'я” заплановано у травні.