Вітаємо з Днем Європи – відзначення історичного шляху Європи до єдності і спільних цінностей

Вітаємо з Днем Європи – відзначення історичного шляху Європи до єдності і спільних цінностей

Вітаємо з Днем Європи – відзначення історичного шляху Європи до єдності і спільних цінностей.

Українська історія тісно переплітається з європейською спадщиною, і парк-пам'ятка "Межигір'я" є одним із показових прикладів цього. Вікова історія державного парку-пам'ятки “Межигір'я” є підтвердженням того, що Україна – європейська держава з більш ніж тисячолітньою історією.

В цьому мальовничому урочищі біля Дніпра було засновано Києво-Межигірський Спасо-Преображенський монастир, який з перервами існував від часів давньої Київської Русі. За оцінками істориків, саме княгиня Ольга заснувала тут Межигірський монастир, значення якого є важливою ілюстрацією невіддільності української та європейської історичної спадщини.

Тож, для українців парк-пам'ятка “Межигір'я” сьогодні – це не лише красиве місце, але й сучасний символ справедливості та європейських принципів, які дедалі більше стають потужним корінням українського суспільства.

Нагадуємо, уже цього місця державний парк-пам’ятка "Межигір'я" офіційно відкриє свої двері і запросить всіх відчути цю історичну єдність і силу місця. Офіційна дата відкриття — невдовзі на наших ресурсах.