Виїзне засідання Оргкомітету з підготовки офіційного відкриття державного парку-пам’ятки “Межигір'я”

Виїзне засідання Оргкомітету з підготовки офіційного відкриття державного парку-пам’ятки “Межигір'я”

Сьогодні відбулось виїзне засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення урочистих заходів з офіційного відкриття першого туристичного сезону парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір'я”.

До складу комітету долучились представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, керівництво державної установи парк-пам'ятки “Межигір'я”, а також Міністерства освіти і науки України, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), Управління патрульної поліції у Київській області.

Під час виїзного засідання відбувся огляд і визначення на місті локацій для проведення заходів та формування подальшого плану взаємодій щодо організації програми офіційного відкриття. Крім того, учасники виїзного засідання обговорили плани щодо організації нових можливостей для туризму та відпочинку відвідувачів і окреслили основні етапи подальшої роботи, які мають забезпечити розвиток державного парку-пам’ятки з перших днів після офіційного відкриття.

Зауважимо, наразі на території парку-пам'ятці “Межигір'я” працює міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки “Межигір’я” і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка забезпечує передачу у державне управління арештованих активів (майна), що знаходяться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача після Революції Гідності.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.

Офіційне відкриття державного парку-пам’ятки “Межигір'я” заплановано у травні.