Понад 500 нових цінних обʼєктів виявлено на території державного парку-пам'ятки “Межигірʼя”

Понад 500 нових цінних обʼєктів виявлено на території державного парку-пам'ятки “Межигірʼя”

Міжвідомчою комісією, яка проводить огляд рухомого майна на території парку-пам’ятці, було виявлено додатково понад 500 цінних обʼєктів, які є невід’ємною складовою паркового комплексу державного парку-пам’ятки,  але раніше не були описані. 

Зокрема, мова йде про витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві,  барельєфи, предмети інтерʼєру,  люстри та ін, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення. 

Цінне майно, яке додатково було виявлено комісією в процесі роботи, в подальшому буде стягнуто в дохід держави. 

Як повідомлялось раніше, термін роботи комісії продовжено і відповідно старт роботи державного парку-пам’ятки “Межигір’я” розпочнеться із затримкою. 

Результатом роботи комісії має стати передача арештованих активів (майна), визначених додатком до Розпорядження Кабміну, в управління державного парку-пам’ятки, що забезпечить можливість роботи парку-пам’ятки як частини економіки України.

Нагадаємо, що з моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парку-пам’ятки “Межигір'я” вперше за останні 10 років надходитимуть в державну скарбницю.

Про офіційне відкриття державного парку-пам'ятки для відвідувачів буде повідомлено на офіційних ресурсах парку-пам'ятки та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля).