Щодо старту роботи державного парку-пам’ятки “Межигір’я”

Щодо старту роботи державного парку-пам’ятки “Межигір’я”

Міжвідомчою комісією, яка проводить огляд рухомого майна на території парку-пам’ятці, було виявлено додаткове цінне майно, яке є невід’ємною складовою паркового комплексу державного парку-пам’ятки, але раніше не було описане. 

У зв’язку з цим, термін роботи комісії продовжено і відповідно старт роботи державного парку-пам’ятки “Межигір’я” розпочнеться із затримкою. 

Так, мова йде про рухоме майно (арештовані активи), перевірка наявності і огляд якого здійснює міжвідомча комісія з метою передачі його в управління державного парку-пам’ятки на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України. 

Цінне майно, яке додатково було виявлено комісією в процесі роботи, в подальшому буде стягнуто в дохід держави.

Крім того, сьогодні відбулись перші тестові випробування роботи каси державного парку-пам’ятки, а саме перевірка роботи технічного обладнання та функціоналу програмного забезпечення, яке необхідне для автоматичного зарахування надходжень від діяльності на державний рахунок парку-пам’ятки “Межигір’я”.

 З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” вперше за останні 10 років надходитимуть в державну скарбницю.

Про офіційне відкриття державного парку-пам'ятки для відвідувачів буде повідомлено на офіційних ресурсах парку-пам'ятки та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля).

Як повідомлялось раніше, міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки “Межигір’я” і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) з 01 травня 2024 року розпочала роботу з огляду рухомого майна, що знаходяться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача Януковича після Революції Гідності.

Результатом роботи комісії має стати передача арештованих активів, визначених додатком до розпорядження Кабміну, в управління державного парку-пам’ятки, що забезпечить можливість роботи державного парку-пам’ятки як частини економіки України.