Розмір ймовірної шкоди внаслідок незаконної рубки дерев в парку-пам'ятці “Межигір'я” оцінюється близько 42 млн грн

Розмір ймовірної шкоди внаслідок незаконної рубки дерев в парку-пам'ятці “Межигір'я” оцінюється близько 42 млн грн

Розмір ймовірної шкоди внаслідок незаконної рубки або пошкодження дерев на території державного парку-пам'ятки “Межигір'я” складає 41 794 712,4 грн.

Попередні розрахунки заподіяної шкоди природно-заповідному фонду проведені Державною екологічною інспекцією Столичного округу згідно зі спеціальними таксами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 року №575, з урахуванням листа СВ Вишгородського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Київській області.

Нагадаємо, що на території державного парку-пам'ятки “Межигір'я” також зафіксовано незаконну порубку 20 фруктових дерев. Слідчими Вишгородського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Київській області зафіксовані незаконні дії на землях природно-заповідного фонду України, проводиться досудове розслідування. 

Зазначимо, що на території парку-пам'ятці “Межигір'я” продовжує роботу міжвідомча комісія, яка забезпечує передачу у державне управління арештованих активів (майна), що знаходяться на території державного парку-пам’ятки, на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента Януковича після Революції Гідності.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.