В зоні фруктових садів парку-пам’ятки “Межигір’я” зафіксовано незаконна порубка дерев

В зоні фруктових садів парку-пам’ятки “Межигір’я” зафіксовано незаконна порубка дерев

На території державного парку-пам'ятки “Межигір'я” зафіксовано незаконну порубку 20 фруктових дерев. Зокрема, йдеться про плодоносні багаторічні дерева породи груша, вишня, абрикос та ін. 

На місце події представниками парку-пам'ятки “Межигір’я” було викликано слідчо-оперативну групу Вишгородського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Київській області для фіксації незаконних дій на землях природно-заповідного фонду України, встановлення осіб та подальшого притягнення їх до відповідальності. 

Як повідомлялось раніше, Спецадміністрація державного парку-пам’ятки “Межигір'я” виявила понад 808 зрізаних впродовж останніх років багаторічних дерева, з них 84 свіжоспиляних.

Цінність знищених дерев, а також загальну суму нанесеної державі шкоди буде в подальшому визначено Державною екологічною інспекцією та експертами

Наразі на території парку-пам'ятці “Межигір'я” працює міжвідомча комісія, яка забезпечує передачу у державне управління арештованих активів (майна), що знаходяться на території державного парку-пам’ятки, на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента Януковича після Революції Гідності.

З моменту завершення роботи міжвідомчої комісії, тобто після передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” надходитимуть в державну скарбницю.