Майно державного парку-пам'ятки “Межигірʼя”: понад 10 000 обʼєктів вже оглянуті міжвідомчою комісією

Майно державного парку-пам'ятки “Межигірʼя”: понад 10 000 обʼєктів вже оглянуті міжвідомчою комісією

Більша частина арештованого майна на території державного парку-пам'ятки “Межигір'я”, яке відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України має перейти в управління парку-пам'ятки вже оглянуто. Йдеться про понад 10 000 об'єктів, які були оглянуті та зафіксовані міжвідомчою комісією. 

Найбільше часу зайняв огляд всім відомого музею “Хонка”, площа якого 3 100 квадратних метрів та має у собі 50 кімнат. Так, в рамках роботи міжвідомчої комісії були здійснені огляд та фіксація майна у всіх залах будівлі, серед яких: обідня зала, церква, спальні, зала-хол, котельня, більярдна, зона з каміном, лицарська зала, кінотеатр, зброярня, акумуляторна кімната, гардеробна, вентиляційне приміщення, балкони, допоміжні приміщення, кімната щитової, а також виставка алкогольних напоїв та багато іншого.

Крім того, під час роботи комісією були оглянуті транспортні засоби та садова техніка на території парку-пам'ятки.

Як повідомлялось раніше, з моменту початку роботи державного парку-пам’ятки, тобто після завершення роботи міжвідомчої комісії і передачі майна в управління державної установи, всі надходження від діяльності парка-пам’ятки “Межигір'я” вперше за останні 10 років надходитимуть в державну скарбницю.

Наразі міжвідомча комісія проводить роботу з огляду рухомого майна, що знаходяться на території державного парку-пам’ятки і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента-втікача Януковича після Революції Гідності.

Про офіційне відкриття державного парку-пам'ятки для відвідувачів буде повідомлено на офіційних ресурсах парку-пам'ятки та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля).